Stäng

08-26 70 76

Fri frakt inom Sverige på order över 500 kr (Gäller ej varor över 1,5 meter inom Surf)

Fria byten

Startsida / Surf / Sup

Sup

Stand Up Paddleboard, eller SUP som det vanligtvis kallas, är en alltmer populär sommarsport. Vattenlek, paddla som träning eller SUP-Yoga, det avgör du. SUP-paddling ger en väldigt effektiv och allround träning där du aktiverar allt från inre balansmuskler till bålmuskulatur, axlar/rygg och ben samtidigt som du kan njuta av spegelblank fjärd i solnedgången eller försöka fånga vågorna i viken.

Skidsport har både uppblåsbara SUP'ar som är lätta att transportera och stuva i båten eller bilen, och fasta SUP'ar som passar bättre för dig som även vill paddla för träning bättre. 

Vi har även några modeller med mastfotsinsert för dig som vill sätta på en vindsurfingrigg och segla lite. 

Paddeln väljer du efter användningsområde. Är det mest lätt paddling och lek väljer du en aluminiumpaddel eller bättre en glasfiberpaddel. Tänker du paddla en del som träning bör du välja en kolfiberpaddel av något slag, de är lättare och styvare och ger effektivare paddling. 

Rekommenderad längd på paddeln är 10-20 cm längre än paddlaren men det är också individuellt vad man trivs med. En del har betydligt längre paddel medan många som racar ofta kör med kort paddel för att få upp frekvens i paddeltagen och aktivera benmusklerna mer. De flesta av våra paddlar är justerbara och passar hela familjen.