08-26 70 76

Fri frakt inom Sverige på ordrar över 500 kr

Fria byten

Startsida / Köpguider / Skidtest i kläppen 2023

Skidtestet i kläppen 2023

Varje år genomför personalen på Skidsport en omfattande skidtest där alla specialister från butikerna testar de senaste skidorna. Efter varje åk fyller teståkarna i individuella protokoll där de bedömer skidornas prestanda, som stabilitet, hastighet, manövrerbarhet, och mer.

 

Hur genomförs skidtestet? 

Målet med testprotokollet är att handplocka nästkommande säsongssortiment för att säkerställa en bred spridning av hela produktsortimentet, så att kunderna kan hitta den perfekta skidan som passar just deras behov. För oss är det viktigt att alla i personalen får chansen att testa skidsortimentet och ha möjlighet att tycka till om det skulle behövas några justeringar.

Genom detta årliga skidtest får våra specialister en utökad kunskap om de nya skidorna, vilket också hjälper våra kunder att hitta den rätta skidan. Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av skidor som är perfekta för alla åkare, oavsett om man är nybörjare eller erfaren. Våra skidor passar för alla som gillar att åka i pisten eller utanför.

Kläppen 2023- Ett extra speciellt skidtest! 

Årets skidtest är extra speciellt eftersom personalen från Udens Sport och Skidsport åker tillsammans i år, läs mer om vilka favorit skidor specialisterna testade i Kläppen...Dessutom deltar även uthyrningsverksamheten, vilket gör att vi kan samla ännu fler kloka idéer och reflektioner från tidigare år. Dessa insikter kommer att vara till stor nytta när vi hjälper våra kunder att hitta skidor som passar deras individuella behov och preferenser. Vi är mycket glada över att kunna samarbeta på detta sätt och fortsätta erbjuda våra kunder det absolut bästa inom skidåkning.

5 favoriter från 2023’s skidtest

Atomic Redster G9 är en högpresterande skida som är utformad för snabb och stabil åkning på pisten. Skidan har en bredare midja än tidigare modeller och är utrustad med Atomic's race rocker-profil som ger ökad stabilitet och precision i svängarna. Atomic Redster G9 är en favorit bland erfarna åkare som söker hög hastighet och maximal prestanda. 

 

K2 Mindbender 99TI är en mångsidig skida som fungerar utmärkt på såväl pisten som offpist. Skidan är utrustad med en Titanal-platta som ger stabilitet och kraft, samtidigt som dess kärna av trä ger en mjuk och förlåtande åkning. Mindbender 99TI har en 99 mm midja vilket ger god flytförmåga i mjuk snö, samtidigt som den är tillräckligt smal för att åka hårdpackad snö. Detta är en skida som passar för den erfarne åkaren som söker en skida som fungerar i alla förhållanden.

 

Stöckli Stormrider 95 är en högkvalitativ skida som är utformad för att prestera på alla typer av snö och terräng. Skidans konstruktion med träkärna och Titanal-ytor ger en stabil åkning, samtidigt som dess breda midja på 95 mm ger god flytförmåga i mjuk snö. Stormrider 95 har även en rocker-profil som ger enkelhet och manövrerbarhet i svängarna. Denna skida är idealisk för den erfarna åkaren som vill utforska alla typer av terräng och förhållanden. Med Stöckli Stormrider 95 är det möjligt att åka med självförtroende och få ut det mesta av varje skiddag.

 

Salomon QST Lumen är en allround skida som fungerar utmärkt i varierande terräng och förhållanden. Skidan är utformad med en träkärna och förstärkningar av både kolfiber och Titanal, vilket ger optimal stabilitet och kraft i varje sväng. QST Lumen har en bredd på 92 mm vilket ger god flytförmåga i mjuk snö, samtidigt som den smala midjan på 84 mm ger bra kantgrepp på hårdpackad snö. Skidans rocker-profil ger enkelhet och manövrerbarhet i svängarna samtidigt som dess spets och bakdel har en tapering som ger enkelhet och stabilitet i mjuk snö. QST Lumen passar den medelgoda åkaren som vill ha en lekfull skida.

 

Atomic Cloud Q12 är en högpresterande damskida som är utvecklad för att ge maximal prestanda på pisten. Skidan är utformad med en träkärna och förstärkningar av Titanal som ger optimal stabilitet och kraft i varje sväng. Cloud Q12 har en bredd på 73 mm vilket ger bra kantgrepp på hårdpackad snö och enkelhet i svängarna. Skidans profilerade sidoväggar ger enkelhet och precision i svängarna samtidigt som dess Camber-profil ger maximalt tryck på skidens mitt för att öka kraften i svängarna. Atomic Cloud Q12 är en damskida som är utvecklad för erfarna åkare som vill ha en skida som är precis och reaktiv på pisten. Med Atomic Cloud Q12 är det möjligt att åka med självförtroende och få ut det mesta av varje skiddag.